| Klasse | Zoogdieren |
|---|---|
| Orde | Roofdieren |
| Familie | Katachtigen |
| Leefgebied | zand- en steenachtige woestijnen |
| Dieet | Vleeseter |
| Gewicht | 1.5-3.4Kg |
| Lengte | 39-52cm |
| Levensduur | 8-10 jaar in het wild en 13 jaar in gevangenschap |
| Beschermingsstatus | Niet bedreigd |
Ze worden ook wel de zandkat genoemd
Je hebt vier ondersoorten van de woestijnkat
De woestijnkat heeft een zeer breed, plat gezicht met grote, driehoekige oorschelpen die laag op het hoofd liggen en aan de punt geen plukje hebben

de foto komt de dierentuin van osnabruck