Koningspinguïn

Koningspinguïn
Wetenschappelijke naamAptenodytes patagonicus
KlasseVogels
OrdePinguïns
FamiliePinguïns
LeefgebiedSubantarctische eilanden
DieetVisetend
Gewicht9 - 18 kg
Lengte85 - 95 cm
Levensduur15 - 20 jaar
BeschermingsstatusNiet bedreigd (IUCN)

Koningspinguïn

Beschrijving

De koningspinguïn is de op één na grootste pinguïnsoort, met een opvallende oranje-gele vlek op de kop en borst.

Leefgebied

Koningspinguïns broeden op subantarctische eilanden, zoals South Georgia en de Falklandeilanden.

Voeding

Ze eten voornamelijk kleine vis en inktvis, die ze tijdens duiken tot wel 300 meter diep vangen.

Voortplanting

Koningspinguïns broeden niet in een vast seizoen en dragen het ei op hun poten onder een broedplooi.

Bedreigingen

Klimaatverandering en verschuivende visbestanden vormen op termijn een risico voor de soort.