| Klasse | Zoogdieren |
|---|---|
| Orde | Roofdieren |
| Familie | Katachtigen |
| Leefgebied | droge bossen, savannes, struikgewas, heuvelachtige steppen en dorre bergachtige streken. |
| Dieet | vleeseter |
| Gewicht | 8-18kg |
| Lengte | 73-78cm |
| Levensduur | In het wild tot 12 jaar, in gevangenschap tot 16 jaar |
| Beschermingsstatus | Niet Bedreigd |